Rachelle Huijnen-Macheels

Algemene fysiotherapie
COPD
Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie
IMT
Medical Taping
Claudio Intermittens (Lid ClaudicatioNet)


BIG: 19053154404

Rachelle is een vrolijke fluitende fysiotherapeut, die vroeger zeer geïnteresseerd was in dieren. Om dierenfysiotherapeut te worden had ze de opleiding fysiotherapie voor mensen nodig. Al snel genoeg vond ze het werken met mensen zo leuk, dat dit haar passie is geworden. Inmiddels heeft Rachelle zich gespecialiseerd en is ze een geregistreerd Hart-, Vaat- en Longfysiotherapeut (VHVL).

“Het werken met hart-, vaat- en longpatiënten geeft me veel voldoening. De meeste mensen met COPD denken dat hun gezondheidstoestand slecht is en daarmee ook slecht blijft. De longinhoud kan namelijk niet worden veranderd. Echter, door de inademing-spiertraining via de computer kan de ademhaling wel dieper en krachtiger worden gemaakt. Door daarnaast de conditie te verbeteren en beter met de klachten te leren omgaan, kun je wel de kwaliteit van leven verbeteren. Daardoor ervaren mensen verlichting en kunnen ze beter functioneren in het dagelijks leven. En dat is wat ik leuk vind!”

Rachelle werkt graag samen in een team. Ze vindt het prettig om te leren van haar collega’s en op haar beurt ondersteuning te bieden bij de behandeling van een patiënt. Hierbij streeft ze haar doel na: een patiënt door de juiste therapeut op de meest passende manier behandelen. En dat doet ze met volle overtuiging en enthousiasme.

Opleidingen

  • Diverse cursussen voor hart-, vaat- en longfysiotherapie
  • Beweegprogramma’s COPD, Diabetes Mellitus en Artrose
  • Medical taping
  • Lid van Vereniging Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie
  • ClaudicatioNet
  • chronisch zorgnet
  • Corona nascholingen